RI&E 2.0: De dynamische RI&E

Een wijziging in één keer goed doorvoeren kan best lastig zijn en heeft vaak een directe invloed op de volledigheid en actualiteit van de RI&E. Voeren we de wijzigingen niet direct door in de RI&E of pas na een aantal jaar, dan spreken we over een statische RI&E. Zo’n RI&E herken je aan het ontbreken van actuele (interne en externe) wijzigingen. Bijvoorbeeld: de noodzakelijke coronamaatregelen -zoals afstand houden en thuiswerken- zijn binnen de organisatie doorgevoerd, maar de risicobeoordeling is niet opgenomen in de RI&E en de genomen maatregelen ontbreken ook.

Van dood naar levend

De dynamische RI&E is een levend bestand. Zoals het bloed rondpompt en het lichaam levend houdt, zo worden wijzigingen en input vanuit analyses en beleid rondgepompt door de dynamische RI&E. Met een dynamische RI&E geef je invulling aan de verplichtingen uit wetgeving; Die zegt namelijk dat het naast betrouwbaar en volledig, ook actueel moet zijn. Daarnaast levert zo’n RI&E een hoop voordelen op, met als belangrijkste reden een veiligere en gezondere werkomgeving met minder kans op ongewenste gebeurtenissen.
Het levend houden van je RI&E lijkt misschien een grote klus, maar vaak staan we niet stil bij het feit dat het grootste deel van de werkzaamheden van een veiligheidskundige en/of de preventiemedewerker te maken heeft met de RI&E. Als je dit weet samen te brengen kom je bij het tweede voordeel, namelijk een verbeterde samenwerking met andere afdelingen op het gebied van veilig en gezond werken binnen de organisatie. De vraag is: hoe doe ik dit?

Advies en een gratis Mini-Masterclass

De sleutel in het contactslot om je dynamische RI&E te starten, is het hebben van grip op alle wijzigingen. Borger & Burghouts heeft adviseurs die gespecialiseerd zijn in het vertalen van die wijzigingen naar praktische handvatten voor jou en jouw organisatie. Om je de eerste inzichten te geven, verzorgen we een gratis Mini-Masterclass “dynamische RI&E”. Tijdens deze online bijeenkomst in de Week van de RI&E geven we je meer informatie en tips & tricks om zelf aan de slag te gaan.

Laat deze kans niet voorbijgaan. Schrijf je nu in via ons aanmeldformulier ->

Aanmelden Mini-Masterclass?

Tijdens de ‘Mini-Masterclass ‘Dynamische RI&E’ verzorgen wij een gratis online interactieve sessie samen met/voor onze klanten. De sessie duurt 1,5 uur. Tijdens deze sessie zijn wij benieuwd naar uw ervaringen uit de praktijk en geven wij u handvaten om tot nieuwe inzichten te komen. Om het interactief te kunnen houden beperken we het aantal aanmeldingen. Schrijf je nu in, want VOL=VOL.

De sessies zijn bij te wonen op:

  • Donderdag 23 juni 2022   |   10:00 – 11:30 – vol
  • Donderdag 23 juni 2022   |   14:00 – 15:30 – vol
  • Donderdag 30 juni 2022   |   10:00 – 11:30 – vol
  • I.v.m. de vakantie datum en tijd nader te bepalen.
    Meld je aan en we houden je op de hoogte.

Aanmeldformulier

Mini-Masterclass Dynamische RI&E | max 10 deelnemers per sessie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over de dynamische RI&E?

 Leg uw vraagstuk gerust eens voor aan Melle of één van onze andere adviseurs.

Melle Velema

Adviseur