Borger & Burghouts aangenaam

Borger & Burghouts

Al ruim 30 jaar kunnen Nederlandse bedrijven vertrouwen op de kennis en ervaring van onze HSE-adviseurs. Voor het bewaken van de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers, klanten en omgeving. En om te voldoen aan de wettelijke vereisten om mogelijke aansprakelijkheid of boetes te voorkomen.

Het team van Borger & Burghouts bestaat uit enthousiaste specialisten op de werkterreinen Milieu, Arbeidsomstandigheden en Veiligheid. Uiteraard zijn zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en wijzigingen in wet- en regelgeving. Die kennis vertalen zij naar uw dagelijkse praktijk.

Daar houdt het voor ons niet op. We hebben een uitgebreid netwerk waarmee we altijd de specialistische kennis in huis hebben om u volledig te ondersteunen. Als volwaardig zusterbedrijf van Lexerta bieden wij onze klanten een optimale mix van online tools (als Pharius, RiskReporter en Chemrade) en adviesvaardigheden. Kortom: wij zijn dé HSE-partner waar u op kunt vertrouwen.  

Met welke HSE vragen wij u kunnen helpen?

Vertrouwen op die positief kritische blik 

Borger & Burghouts is er voor organisaties in Nederland waar milieu- en veiligheidsrisico’s spelen die impact hebben op werknemers, klanten en de directe omgeving. Vanuit die kennis en ervaring in het bedrijfsleven helpen wij bedrijven door:

1. Inzicht te creëren.   
Weten wat er speelt is de basis. We geven u inzicht in de aanhoudende stroom van wet- en regelgeving. Harde eisen, die inhoudelijk ook nog eens frequent worden gewijzigd, komt vanuit een diversiteit aan regelgevende organisaties in binnen- en buitenland. 

2. U te helpen te voldoen aan vereisten.   
Vaak op basis van een uitgevoerde nulmeting, al dan niet aangevuld met een risicobeoordeling en prioritering, ontstaat een totaalbeeld van de zaken waaraan u (nog) niet voldoet. Op basis daarvan stellen we een plan van aanpak op. Dat doen we samen met u. U bepaalt welke vereisten voor u belangrijk zijn, op basis van ons advies.

3. Samen afspraken te borgen.  
Binnen organisaties vastleggen welke stappen zijn gezet om te kunnen voldoen aan relevante vereisten zodat u ook in de toekomst zeker weet dat het goed zit.

Kortom: met onze aanpak inzicht voldoen  borgen kun je erop vertrouwen dat het goed zit.

5 Gouden B’s

De relaties die wij aangaan met klanten, samenwerkingspartners en als collega’s onderdeel elkaar voldoen altijd aan de 5 gouden B’s:

Betrouwbaar. Wij zijn de stabiele basis waarop u kunt vertrouwen.

Betrokken, Onze adviseurs zijn betrokken bij uw vraagstuk én u als persoon. Aandacht is voor ons een voorwaarde voor het opbouwen van relaties. Het betekent ook dat u van ons een positief kritische houding mag verwachten. Wij denken altijd nét dat stapje verder en beantwoorden de vraag achter de vraag.

Benaderbaar, We zijn fysiek bereikbaar voor iedereen waar we mee (samen) werken en staan voor snel en persoonlijk contact. Dat is ook terug te zien in onze organisatie. We passen ons snel aan de markt(vraag) of veranderende behoeftes van onze klanten.

Behoorlijk, In onze omgang met elkaar en de wijze waarop wij zakendoen. Respectvolle omgang is niet meer dan normaal, ethisch zakendoen evenzo. Duurzaamheid staat als begrip hoog in ons vaandel en geven wij op verschillende manieren invulling.

Bourgondisch, Omdat wij genieten van het leven, humor enorm belangrijk vinden in de omgang met elkaar en aandacht hebben voor de innerlijke mens.

Mix van adviseurs

Milieukunde, Integrale Veiligheidskunde, Technische bedrijfskunde, MER (Management, Economie en Recht), Chemische Technologie.

Kwalificaties

(Lead) Auditor ISO 14001/ISO 45001, BRZO-specialist, ADR-Veiligheidsadviseur, Prince-II, IPMA, Arbeidshygiënist, HVK-er, VCA-VOL.

Team van specialisten

Als team zijn we bijzonder betrokken bij elkaar en vullen we elkaar aan waar nodig. Dat merkt u ook in de omgang met onze adviseurs. Bijvoorbeeld aan de vragen die onze zij stellen, om u als persoon en uw organisatie écht te leren kennen. Ze kijken verder dan één probleem, stellen de vraag achter de vraag om u zo verder te helpen.

Netwerk van specialisten

Omdat wij niet alles zelf (willen) kunnen, beschikken wij als aanvulling op ons team, over een netwerk van specialisten. Hiermee borgen wij dat ook specialistische kennis voor onze opdrachtgevers beschikbaar is.