..

Arthur Burghouts

Partner

Als bestuurskundige afgestudeerd aan de Universiteit Twente ben ik al geruime tijd een ondernemende pionier. In 1993 heb ik samen met Hugo Borger Borger & Burghouts opgericht. Daarnaast ben ik ook mede oprichter van Insights Improves en Insights Zorg. Bedrijven die zich bezig houden met project- en verandermanagement. Ik geef daarin trainingen en begeleidt ook innovatie- en verandertrajecten op verschillende gebieden. Op dit moment is dat met name in Zorg en Welzijn.

Weetjes

  • In 1986 niet ingeloot voor geneeskunde, daardoor in Twente terecht gekomen;
  • Al zo’n 10 jaar voorzitter van de Commissie van Beheer over het Volkspark – het oudste volkspark van Nederland – en daarmee volgens mijn kinderen directeur van de Enschedese kermissen;
  • Voor een mooi glas wijn kun je me midden in de nacht wakker maken;
  • Ben net als mijn vrouw 4 dagen in de week gaan werken en hebben samen het golfen na jaren weer opgepakt.

Waarom Borger & Burghouts?

Samen met Hugo Borger heb ik B&B in 1993 als spin off bedrijf van de Universiteit Twente opgericht. Gaan ondernemen sprak ons beiden zeer aan en in het laatste studiejaar schreven we ons businessplan waarmee we een Tijdelijke Ondernemers Plaats aan de UT verwierven. Na onze studie gingen we direct aan de slag en hebben hiermee aan de wieg gestaan van wat nu B&B-RDMG is.

Welke gouden B spreekt je het meest aan?

Alle B’s spreken mij zeer aan. Maar eerlijk is eerlijk; kijkend naar mijn postuur springt de B van Bourgondisch daar iets boven uit. Als hobbykok nodig ik de collega’s graag uit om in mijn kookstudio aan huis het nuttige en aangename te combineren in mijn leuke en leerzame trainingsmodule: ‘Projectmanagement a la Carte’, waarbij koken als metafoor voor projectmanagement wordt gebruikt. Hoe Bourgondisch wil je het hebben?

Wat drijft je het meest in je functie?

Ik acteer graag in verander- en vernieuwingstrajecten. Ik geef hierbij veel aandacht aan de startkant en onderzoek wie de relevante stakeholders zijn die het project kunnen maken of breken. Door hen op het juiste moment te betrekken en met elkaar in contact te brengen, weet ik tot collectief gedragen oplossingen te komen. Mijn kracht ligt aan de proceszijde van veranderingen met als motto: Het venijn zit niet in de staart maar in de start.