Hugo Borger

Interim manager – Partner

In 1993 heb ik samen met Arthur Burghouts het bedrijf Borger & Burghouts opgericht. Als net afgestudeerd chemisch technoloog heb ik toentertijd veel nieuwe technische adviesvraagstukken opgepakt en doorontwikkeld. Na ook een voltooide executive MBA  eind jaren negentig en de nodige ervaring heb ik de focus meer gelegd op interim management (directie) en project- en programmamanagement opdrachten op diverse gebieden. De laatste jaren is hierin een belangrijke focus komen te liggen op het vlak van duurzame technologie.

Weetjes

  • Sinds 1977 een bewuste vegetarische eter;
  • Een lange tijd de ambitie gehad om ook in de politiek te gaan;
  • Ooit door een coach als “vrijheidsstrijder” getypeerd. En dat spreekt me nog steeds bijzonder aan;
  • Heb het geloof dat we, ondanks de vele ellende op aarde, als mensheid nog steeds vooruit komen.

 

Waarom Borger & Burghouts?

Als mede oprichter zou ik dit kunnen beantwoorden vanuit het perspectief van destijds in 1993. Maar als ik dat nu doe, dan komt het erop neer dat de sterke en positieve cultuur die door onze mensen gemaakt is en gedragen wordt me bijzonder goed bevalt.

Welke gouden B spreekt je het meest aan?

Behoorlijk. Voor mij staat dit centraal in hoe ik als mens in de samenleving sta. Geen hogere winst ten koste van alles, in omgang met mensen streven naar “gewoon fatsoenlijk” zijn en in samenwerking en bij uitbesteding een ieder zijn boterham gunnen. Al deze zaken die eigenlijk zo normaal klinken zijn iets bijzonders geworden van ons bedrijf.

Wat drijft je het meest in je functie?

Het aangaan van complexe uitdagingen en daar de management verantwoordelijkheid voor dragen, drijft mij het meest. Uitdagingen waarvan niet op voorhand de uitkomst vaststaat, maar wat met een planmatig en analytisch aanpak in combinatie met een gezonde dosis intuïtie en een positieve instelling tot een bovengewenste uitkomst leidt.