Twan Okken

Afstudeer stagiair Integrale Veiligheidskunde

Na de start van mijn opleiding Veiligheidskunde in 2019, heb ik het studietraject met veel plezier gevolgd. Vorig jaar heb ik na een stage in de bouwnijverheid besloten me bij het afstuderen te richten op compliance. Van september tot januari mag ik het team van B&B versterken als stagiair op het gebied van aanvullende risico-inventarisatie en -evaluatie (ARIE). Tijdens mijn afstudeerperiode werk ik aan het opstellen van een compliance-format voor ARIE-plichtige bedrijven op basis van de Arbeidsomstandigheden en het Arbeidsomstandighedenbesluit.

Weetjes

  • Ik heb ooit met veel plezier een koksopleiding gevolgd en kook nog steeds graag culinaire hoogstandjes.
  • Naast mijn huidige studie heb ik diverse bijbanen gehad, waaronder als vuilnisman, bron- en contactonderzoeker bij de GGD, medewerker in een speciaal biercafé en kistendrager bij een uitvaartonderneming.
  • In het kader van duurzaamheid koop ik het liefst kleding bij de kringloop of tweedehands.
  • Ik ben vroeger fanatiek judoka geweest en heb zelfs aan wedstrijdjudo gedaan. Tegenwoordig sta ik liever in de sportschool voor krachttraining.

Waarom Borger & Burghouts?

Ik koos voor Borger & Burghouts als afstudeerbedrijf omdat het voor mij een logische en waardevolle stap was na mijn eerste studiejaar HBO-rechten. Mijn achtergrond in wetgeving bood mij een solide basis, en ik zag de kans om dit te combineren met veiligheidskunde tijdens mijn afstudeeronderzoek als een geweldige mogelijkheid. Tijdens mijn opleiding en stage had ik al ervaring opgedaan met wetgeving vanuit het ISO-perspectief. Ik wilde mijn interesse in de wetgeving en het gebied van compliance verder verkennen. Dit maakte Borger & Burghouts de ideale keuze.

Welke gouden B spreekt je het meest aan?

De “gouden B” die mij het meest aanspreekt is “betrokkenheid”. In veiligheidsvraagstukken vind ik het essentieel dat er betrokkenheid en een persoonlijke benadering is. Ook voel ik me verbonden met “benaderbaarheid”. Ik sta altijd open voor verbetermogelijkheden vanuit het perspectief van een collega en ben altijd in voor een gezellig goed gesprek met collega’s. Dit laatste schrijf ik toe aan mijn Twentse gastvrijheid.

Wat drijft je het meest in je functie?

In het vakgebied van veiligheidskunde (en dus ook als afstudeerder) is mijn drijfveer het besef dat veiligheid vaak een ondergeschoven kindje is. De mogelijkheid om bij te dragen aan een veiligere werkomgeving voor anderen is voor mij een bron van voldoening. Daarnaast zie ik mijn werk als een kans om actief deel te nemen aan het verbeteren van de veiligheid op de werkplek en het creëren van een veiligere omgeving voor de medemens en de leefomgeving.