Vanuit huis aan de slag met compliance. Dan kan met Pharius

Met Pharius zetten we o.a. in op het samen kunnen werken aan compliance. Waar en wanneer het u ook maar uitkomt kunt u hiermee aan de slag. Dat de praktijk het voor veel organisaties plots tot een noodzaak zou maken hadden we natuurlijk nooit kunnen bedenken. Daniël, Adviseur Milieu en Floor, Adviseur Arbo & Veiligheid, brengen u bij toerbeurt op de hoogte van de ontwikkelingen en releases met betrekking tot Pharius. Zij behandelen hierbij zowel de releases die hebben plaatsgevonden als die komen gaan en de impact hiervan voor u.

Vanuit ons partnerschap zijn we nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Pharius. Een belangrijk speerpunt in deze ontwikkeling was het overal en 24/7 kunnen samenwerken aan compliance met direct betrokkenen. Dit blijkt een gouden greep nu we onverwachts werken in een geheel andere dynamiek en samenstelling, waarbij audits ‘gewoon’ blijven plaatsvinden.
Vanuit je huiskamer borgingen aanmaken en taken uitzetten voor jezelf en collega’s. Taken (laten) afhandelen wanneer het nodig of mogelijk is en vervolgens de nodige bewijslast toevoegen. Tijdens een audit toon je eenvoudig alles terug op je beeldscherm. En wil je een rapportage op papier uitdraaien? Vanaf eind deze maand is dat ook mogelijk.

Qua doorontwikkeling zijn de afgelopen drie maanden met name gebruikt voor het optimaliseren van bestaande functies. Binnen de functie ‘wijzigingen te beoordelen’ is het vanaf heden mogelijk te filteren op de vakgebieden Arbo of milieu. Wel zo makkelijk wanneer deze functies binnen uw onderneming gescheiden zijn. Sorteer- en zoekfuncties zijn verder verbeterd en is er ook een notificatiebalk voor aankondiging bij onderhoud.
De komende periode wordt doorontwikkeld op meer zichtbare onderdelen, zoals taakbeheer, downloaden van rapportages, filteropties en rechtenstructuur. Onderdelen die al enige tijd op het programma staan, maar helaas de toets der kritiek nog niet konden doorstaan. U kunt overigens zelf ook een blik werpen op de komende ontwikkelingen. Pharius heeft op haar website een speciale pagina ingericht waarop deze roadmap inzichtelijk voor u is gemaakt.

Wilt u frequenter op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen? Volg ons ook via LinkedIn.

Daniël van Grol
Adviseur Milieu